Foodgasm

Jonas Kempin luomassa ja viittomassa tarinassa on käytetty Visual Vernacular -tekniikkaa. Tarina on syntynyt Nuoren Voiman Liiton vetämässä viittomakielistä runoutta ja tarinan kerrontaa tukeneessa hankkeessa, johon sisältyi mm. Giuseppe Giurannin vetämä Visual Vernacular -työpaja. Visual…

Lue kokonaan

Videon tiedot

Jonas Kempin luomassa ja viittomassa tarinassa on käytetty Visual Vernacular -tekniikkaa. Tarina on syntynyt Nuoren Voiman Liiton vetämässä viittomakielistä runoutta ja tarinan kerrontaa tukeneessa hankkeessa, johon sisältyi mm. Giuseppe Giurannin vetämä Visual Vernacular -työpaja.

Visual Vernacular on viittomakielisessä kirjallisuudessa käytetty visuaalisen tarinankerronnan tekniikka, joka leikittelee viittomakielisille luontaisella universaalilla kuvastolla. Ominaista tekniikalle ovat elokuvamaiset leikkaukset ja kuvakulmat, antropomorfismi sekä huoliteltu rytmitys ja tilan käyttö. Tekniikan avulla viittoja voi esittää viittomin, elein ja ilmein erilaisia hahmoja ja tapahtumia paikallaan seisoen, jolloin katsojan huomio tiivistyy viittojaan ja hänen esittämäänsä tarinaan.


Videon kesto: 02:30

Viittomakieli: visual vernacular

Tekstitys: Ei tekstitystä

Julkaisuvuosi : 2019

Kategoria:
Runot, Tarinat, Viihde ja kulttuuri

Asiasanat: Tarina, visual vernacular