Kuurojen Liiton vuosikokous 1957

Filmissä on otteita Suomen Kuuromykkäin Liiton (nyk. Kuurojen Liitto) vuosikokouksesta vuodelta 1957. Puhujapöntössä on Urho Kierimo ja Kierimon tulkkina on kuurojen pappi Eino Savisaari. Filmillä vieraillaan taiteilija Juho Talvian (ent. Helin) luona sekä esitetään lyhyt…

Lue kokonaan

Videon tiedot

Filmissä on otteita Suomen Kuuromykkäin Liiton (nyk. Kuurojen Liitto) vuosikokouksesta vuodelta 1957. Puhujapöntössä on Urho Kierimo ja Kierimon tulkkina on kuurojen pappi Eino Savisaari. Filmillä vieraillaan taiteilija Juho Talvian (ent. Helin) luona sekä esitetään lyhyt välähdys Helen Kellerin vierailusta. Keller piti luennon Helsingin Kauppakorkeakoulussa, tilaisuus keräsi paikalle paljon kuurosokeita kuulijoita. Kuvaajaa ei tiedetä. Filmi on digitoitu Suomen Kirjastosäätiön tuella. Alkuperäinen filmi on Kuurojen museon hallussa.

Kierimo toimi Suomen Kuuromykkäin Liiton puheenjohtajana v. 1935-1961. Hän sai yhdessä Rurik Pitkäsen kanssa liiton talouden kestävälle pohjalle. Ammatiltaan Kierimo oli opettaja ja koulutarkastaja. Hänellä oli myös merkittävä rooli kuurojen ammattiopetuksen kehittäjänä. Lähde: Salmi E. & Laakso M. (2005) Maahan Lämpimään, s. 122-124.


Videon kesto: 02:48

Viittomakieli: Suomalainen viittomakieli

Tekstitys: Ei tekstitystä