Mitä kuuluu, Philippe Kluk?

Kun Philippe Kluk muutti Ranskasta Suomeen, hän ajatteli että saisi varmaan helposti töitä hyvällä CV:llään. Toisin kävi – Suomen työmarkkinoille on ollut vaikea päästä sisään ulkomaalaisena kuurona. Mutta sitten onni potkaisi Philippeä! Nykyään hän on…

Lue kokonaan

Katso koko sarja

Seniori ikäinen mies ja nuori nainen istuvat nojatuoleissa ja juttelevat viittoen.

Mitä kuuluu, Boris Ström?

Kesto: 10:00

Boris Ström oli 25 vuotta Kuurojen Liiton hallituksessa. Kultasepänliikkeen omistaja Boris oli myös kuurojen ammunnan Euroopan mestari 1970-luvulla. Boris kertoo paloja värikkäästä elämäntarinastaan Ainolle. Mikä on Boriksen mielestä muuttunut kuurojen elämässä tänä päivänä?

Mitä kuuluu, Lauri Lehenkari?

Kesto: 10:00

Lauri Lehenkari on restaurointipuuseppä, jonka työhön kuuluu muun muassa vanhojen rakennusten ovien ja ikkunoiden entisöinti. Aino käy tutustumassa Laurin työhön ja samalla saamme tietää, miten restaurointipuusepäksi pääsee ja millaista työ on.

Mies istuu studiolla ja viittoo viittoman

Mitä kuuluu, Tomas Vaarala?

Kesto: 11:00

Sähköinsinööri Tomas Vaarala nousi otsikoihin, kun hänellä oli vaikeuksia löytää harjoittelupaikkaa opiskeluaikanaan. Tie kohti tutkintoa mutkistui entisestään, kun Kela kilpailutti tulkkauspalvelut ja Vaarala menetti tutut opiskelutulkkinsa. Miten tapauksessa lopulta kävi? Aino ottaa selvää.

Mies ja nainen istuvat nurmikolla piknikillä

Mitä kuuluu, Gavin Lilley?

Kesto: 11:00

Gavin Lilley on kansainvälisesti tunnettu stand up -koomikko, jonka tukikohta on Suomessa. Hän on esiintynyt myös kuulevien suosimalla Apollo Live Clubilla Helsingissä. Aino kyselee Gavinin kuulumisia kesäisen piknikin äärellä.

Mies istuu kahvilassa ja hymyilee.

Mitä kuuluu, Juhana Salonen?

Kesto: 11:00

Kaksi vuotta sitten Juhana Salonen julkaisi kirjan Viiton – olen olemassa. Siitä alkoi hurja pyöritys. Juhana on käynyt luennoimassa eri paikoissa ja sen myötä monien ihmisten käsitys kuuroista ja viittomakielestä on muuttunut positiivisemmaksi. Mitä identiteetti...

Mitä kuuluu, Oskari Salomaa?

Kesto: 09:30

Kuurojen Videon tuore ruutukasvo Joonas Lehtimäki käy kysymässä kuulumisia kiinnostavilta viittomakielisiltä. Tässä jaksossa tapaamme Oskari Salomaan, joka voitti ensimmäisen kuurouteen liittyvän syrjintäoikeudenkäynnin vuonna 2016.