Rivien välissä 3 – Suomenruotsalainen utopia

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 9.2.2023, tilaisuus striimattiin. Tämä on ensimmäinen osa tapahtuman tallenteesta. Tässä ensimmäisessä osassa toimittaja Anne Sjöroos käsittelee Porvoon kuurojenkoulun vaikutusta suomenruotsalaisten kuurojen yhteisöön. Millainen vaikutus koulun sulkemisella on ollut yhteisön kannalta?

Lue kokonaan

Katso koko sarja

En finlandssvensk utopi

Kesto: 08:10

Rivien välissä 2023 -tapahtumassa Anne Sjöroos piti esitelmän, jonka otsikkona oli Suomenruotsalainen utopia ja Kuurojen lehdessä 1/2023 julkaistiin Sjöroosin kirjoittama artikkeli samasta aiheesta. Tämä video on käännös Kuurojen lehden artikkelista. Lehden artikkeli pdf-tiedostona suomeksi löytyy...

Rivien välissä 3 – Kuuromykkä veistoksen arvoitus?

Kesto: 30:30

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 9.2.2023, tilaisuus striimattiin. Tämä on toinen osa tapahtuman tallenteesta. Tässä toisessa osassa toimittaja Salla Fagerströmin aiheena on kuvanveistäjä Albert Tallrothin suurikokoinen ”kuuromykkä”-patsas, joka on sittemmin kadonnut. Salla on tutkinut, missä patsas...

Rivien välissä 3 – Kysy toimittajilta

Kesto: 29:22

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 9.2.2023, tilaisuus striimattiin. Tämä on kolmas osa tapahtuman tallenteesta. Tässä kolmannessa osassa Noora Karjalainen haastatteli toimittajia esityksen ja lehtijutun tekemisestä. Miten aihe valittiin? Miten aineistoa kerättiin? Lisäksi Noora esitti katsojien tapahtuman...

Rivien välissä 2, osa 3: Kysy toimittajalta

Kesto: 35:00

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 10.2.2022. Tilaisuus järjestettiin etänä ja striimattiin pandemian vuoksi. Tämä on kolmas osa tapahtuman tallenteesta. Tässä sarjan kolmannessa osassa toimittajat kertovat, miten he valitsevat juttujensa aiheet ja miten jutut rakennetaan.

Rivien välissä 2, osa 2: Sylvi Friman kiertolaisäidin tytär

Kesto: 31:00

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 10.2.2022. Tilaisuus järjestettiin etänä ja striimattiin pandemian vuoksi. Tämä on toinen osa tapahtuman tallenteesta. Tässä sarjan toisessa osassa kerrotaan Sylvi Frimanin tarina.

Rivien välissä, osa 3: Kysy toimitukselta!

Kesto: 27:30

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 14.2.2021. Tilaisuus järjestettiin etänä ja striimattiin pandemian vuoksi. Tämä on kolmas osa tapahtuman tallenteesta. Kolmannessa osassa toimittajat kertovat, miten heistä tuli toimittajia ja miten Kuurojen lehden artikkelit syntyvät.

Rivien välissä, osa 2: Repolaisten rajaton rakkaus

Kesto: 27:30

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 14.2.2021. Tilaisuus järjestettiin etänä ja striimattiin pandemian vuoksi. Tämä on toinen osa tapahtuman tallenteesta. Toisessa osassa kerrotaan Inga ja Aarne Ketun rakkaustarina.

Rivien välissä, osa 1: Kuurojen historian pimeällä puolella

Kesto: 26:00

Kuurojen lehti järjesti livejournalismitilaisuuden 14.2.2021. Tilaisuus järjestettiin etänä ja striimattiin pandemian vuoksi. Tämä on ensimmäinen osa tapahtuman tallenteesta. Tässä tutustutaan kuurojen 1900-luvun alussa tekemiin rikoksiin.