Viittomanimeni, Maija Koivisto

Maija Koivisto kertoo viittomanimestään, mikä se on ja miten hän on sen saanut.  

Katso koko sarja

Viittomanimeni, Alf Ekström

Kesto: 01:10

Katso Alf Ekströmin tarina siitä, miten hän on saanut viittomanimensä ja miksi hän on joutunut muuttamaan ensiksi saamansa nimen. Ekströmillä on myös viittomakielinen lempinimi.  

Viittomanimeni, Tomas Uusimäki

Kesto: 02:00

Viittomanimen saamisen taustalla voi toisinaan olla myös vaate tai asuste. Tässä jaksossa viittomanimensä synnystä kertoo Tomas Uusimäki.  

Viittomanimeni, Phillipa Sandholm

Kesto: 01:30

Mikä on Australiassa syntyneen ja 25 vuotta sitten Suomeen muuttaneen Phillipa Sandholmin viittomanimi? Mikä on tarina viittomanimen takana? Phillipa Sandholm kertoo viittomanimensä tarinan.  

Viittomanimeni, Kalle Juusti

Kesto: 01:40

Viittomanimi voi vaihtua elämän aikana ja joskus jopa moneen kertaan. Kalle Juusti kertoo tarinan omista viittomanimistään.  

Viittomanimien synty ja kehitys

Kesto: 35:17

Päivi Rainòn tohtorinväitöskirjan aiheena ovat suomalaisen viittomakielen henkilöviittomat, niiden synty ja kehitys. Ohjelmassa Rainò kertoo tutkimuksensa tuloksista: millaiset seikat vaikuttavat nimiviittomien muotoon, ketkä yleensä antavat nimiviittomat ja miten tavat ovat vuosikymmenten aikana muuttuneet. Väitöskirja on...

Viittomanimeni, Niko Toom

Kesto: 01:49

Niko Toomin nykyinen viittomanimi on kaksiosainen. Nimen ensimmäinen osa on sama kuin hänen isänsä viittomanimi ja jälkimmäinen osa merkitsee poikaa, rintaperillistä. Toom myös kertoo, milloin ja miksi hänen viittomanimensä muuttui.  

Viittomanimeni, Gavin Lilley

Kesto: 03:32

Mikä on brittiäisen Gavin Lilleyn viittomanimi? Kuka nimen on antanut? Mihin Gavinin viittomanimi pohjautuu? Tässä videossa Gavin kertoo itse viittomanimeensä liittyvän tarinan.