Mitt persontecken: Saara-Lotta Laukkanen

Saara-Lotta Laukkanen berättar om hur hon har fått sitt persontecken och vad hon tycker om det.

Se hela serien​

Mitt persontecken: Alf Ekström

Kesto: 01:10

Alf Ekström berättar om hur han fick sitt persontecken och varför han måste ändra det namntecken han först fick. Ekström har också ett teckenspråkigt smeknamn.

Mitt persontecken: Tomas Uusimäki

Kesto: 02:00

Bakgrunden till ett persontecken kan också ligga i klädesplagg eller accessoarer. I det här avsnittet berättar Tomas Uusimäki om hur hans persontecken kom till.  

Mitt persontecken: Phillipa Sandholm

Kesto: 01:30

Hurdant är Phillipa Sandholms persontecken? Hon är född i Australien och flyttade till Finland för 25 år sedan. Phillipa Sandholm delar med sig berättelsen om sitt persontecken.

Mitt persontecken: Kalle Juusti

Kesto: 01:40

Persontecknet kan ändras under livets lopp, till och med flera gånger. Här berättar Kalle Juusti om sina persontecken.

Persontecknens uppkomst och utveckling

Kesto: 35:17

Ämnet för Päivi Rainòs doktorsavhandling är persontecknen och uppkomst och utveckling i det finska teckenspråket. I programmet berättar Rainò om sina forskningsresultat: vilka faktorer som påverkar persontecknens form, vem som i allmänhet ger ett persontecken...

Mitt persontecken, Niko Toom

Kesto: 01:49

Niko Tooms nuvarande persontecken är tvådelat. Den första delen är samma som hans pappas persontecken och den andra delen betyder son, bröstarvinge. Toom berättar också när och varför hans persontecken ändrades.

Mitt persontecken: Gavin Lilley

Kesto: 03:32

Vilket är britten Gavin Lilleys persontecken? Vem gav honom det? I den här videon berättar Gavin historien om sitt persontecken.