Rödluvan

Det var en gång en liten flicka som hette Rödluvan. Rödluvan gav sig av till sin mormor och tog saft och kaka med sig. I skogen träffade Rödluvan vargen. ”Vart är du på väg?” frågade…

Läs allt

Om videon

Det var en gång en liten flicka som hette Rödluvan. Rödluvan gav sig av till sin mormor och tog saft och kaka med sig. I skogen träffade Rödluvan vargen. ”Vart är du på väg?” frågade vargen. ”Jag ska hälsa på min mormor” svarade Rödluvan. ”Jaså” sade vargen.
Rödluvan stannade för att plocka blommor till mormor. Under tiden sprang vargen till mormors hus och åt upp mormor. Snart kom Rödluvan fram till mormors hus. Där såg hon vargen, som hade klätt sig i mormors kläder.
”Mormor, varför har du så stora öron?” undrade Rödluvan. ”Det är för att jag ska höra dig bättre” svarade vargen. ”Mormor, varför har du så stora ögon?” frågade Rödluvan. ”Det är för att jag ska se dig bättre” svarade vargen.” ”Mormor, varför har du så stor näsa?” undrade Rödluvan. ”Det är för att jag ska känna doften av dig bättre” svarade vargen. ”Men mormor, varför har du så stor mun” frågade Rödluvan. ”Det är för att jag är en varg och nu äter jag upp dig!” sade vargen. Så åt vargen upp Rödluvan.
En jägare som hörde oväsen från mormors hus rusade in för att se vad som stod på. När jägaren såg vargen sova i mormors säng tog han sin kniv och skar upp vargens mage. Ut kom mormor och Rödluvan. Tillsammans hämtade jägaren, Rödluvan och mormor stenar som de lade i vargens mage och sedan sydde de ihop magen. Så lämnade jägaren, Rödluvan och mormor huset.
När vargen vaknade var han törstig och gick till brunnen för att dricka. När vargen böjde sig framåt för att dricka rullade de tunga stenarna i hans mage så att han föll ned i brunnen och drunknade.
I de bifogade pdf-filerna finns sagan som serie. Den svartvita versionen kan du skriva ut och färglägga.

 


Längd: 03:08

Teckenspråk: Finskt teckenspråk

Textning: Finska

Speakning: suomeksi

Filer:
Svartvita versionen
Färg versionen

Publiceringsår : 2014

Kategori:
Barn, Sagor

Nyckelord: jägare, jägaren, mormor, Rödluvan, varg, vargen