KPNN kokoontui Tanskassa

Kuurojen Pohjoismaisen ja Nuorten Neuvoston (KPN ja KPPN) vuoden 2013 toinen kokous pidettiin 30.8.-1.9.2013 Kööpenhaminassa ja Castberggårdissa, Tanskassa. Kokouksessa oli esillä mm. vuosien 2012-2015 strategiset tavoitteet ja jäsenmaiden raportit. Lisäksi ohjelmassa oli vierailu Suomen suurlähetystössä…

Lue kokonaan

Videon tiedot

Kuurojen Pohjoismaisen ja Nuorten Neuvoston (KPN ja KPPN) vuoden 2013 toinen kokous pidettiin 30.8.-1.9.2013 Kööpenhaminassa ja Castberggårdissa, Tanskassa.

Kokouksessa oli esillä mm. vuosien 2012-2015 strategiset tavoitteet ja jäsenmaiden raportit. Lisäksi ohjelmassa oli vierailu Suomen suurlähetystössä sekä tapaaminen Pohjoismaisen ministerineuvoston ja neuvoston edustajien kanssa. Tapaamisessa oli esillä pohjoismaisten viittomakielten sisällyttäminen pohjoismaiseen kielisopimukseen, viittomakielen asema ja tilanne Tanskassa sekä tulkkipalvelujen saatavuus Pohjoismaissa.

Haastattelussa Kuurojen Pohjoismaisen Nuorten Neuvoston sihteeri Liisa Syväsalmi kertoo kokouksen sisällöstä mm. miten kokous tapaamisineen sujui ja millainen on tämänhetkinen viittomakielisten lasten ja nuorten tilanne pohjoismaissa. Erityisen paljon keskustelua herätti Tanskan viittomakielisten lasten asemaa kohtaavat uhat.