Kuuro ja kuuleva, osa 3: Perhe

Mitä tekisit, jos sinä itse tai joku läheisesi kuuroutuisi? Onnistuuko kuuron ja kuulevan keskinäinen parisuhde? Onko kaikilla kuuroilla lapsilla myös kuurot vanhemmat? Kuulevilla ja kuuroilla on joskus toisistaan erilaisia ennakkoluuloja ja hassujakin väärinkäsityksiä sattuu.

Lue kokonaan

Katso koko sarja

Kuuro ja kuuleva, osa 1: Kohtaaminen

Kesto: 23:57

Miten kuulevat tietävät kuurojen arkipäivästä? Mikä on implantti? Miten kuuro ja kuulevat voivat keskustella, jos kuuleva ei osaa viittoa? Kuulevilla ja kuuroilla on joskus toisistaan erilaisia ennakkoluuloja ja hassujakin väärinkäsityksiä sattuu.

Kuuro ja kuuleva, osa 2: Yhteiskunta

Kesto: 21:37

Montako viittomakieltä käyttävää kuuroa on Suomessa? Tuleeko yhteiskunnan maksaa sekä tulkkauspalvelu että tv-ohjelmien tekstitys? Saako kuuro ajaa ammatikseen autoa? Kuulevilla ja kuuroilla on joskus toisistaan erilaisia ennakkoluuloja ja hassujakin väärinkäsityksiä sattuu.

Kuuro ja kuuleva, osa 4: Kulttuuri

Kesto: 19:47

Ovatko kuurot rohkeampia kuin kuulevat? Onko katsekontaktilla ja kosketuksella erilainen merkitys kuuroille ja kuuleville? Eroavatko kuulevien ja kuurojen kulttuurit toisistaan? Kuulevilla ja kuuroilla on joskus toisistaan erilaisia ennakkoluuloja ja hassujakin väärinkäsityksiä sattuu.